Lactosevrije aardbeien kwarktaart

  1. Laat de boter in een pannetjes smelten, verklein de koekjes in een keukenmachine tot hele kleine kruimels. Doe de kruimels bij de boter en mix goed.
  2. Verdeel een stukje bakpapier over de taartbodem en doe daar de kruimels op, druk stevig aan met een lepel. Zet het even weg in de koelkast.
    Klop ondertussen de kwark met de honing luchtig. Week 6 gelatine blaadjes in water.
  3. Verwarm 2 eetlepels water met de gelatine en doe daar wat eetlepels kwark bij, roer goed door en voeg vervolgens de rest van de kwark erbij. Verdeel de kwark over de taartbodem en zet voor 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Verwarm de aardbeien met een beetje water in een pannetje. Begin ze een beetje te pletten en voeg suiker naar smaak toe. Week 3 blaadjes gelatine in water en voeg een deel van de aardbeien saus hieraan toe. Meng het goed en doe daarna de rest van de aardbeiensaus erbij. Roer goed door en laat een beetje afkoelen. Doe het sausje op de kwark en zet hem weer terug in de koelkast voor 2 uur.