Taco pulled pork

  1. Was de varkensschouder af en dep hem daarna droog met keukenpapier.
  2. Maak je mix van oregano, zout, komijn, peper en olijfolie en wrijf de varkensschouder hiermee in. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de jalapeños fijn.
  3. Zet een pan, met deksel, met olie op het vuur en fruit de ui, knoflook en jalapeños. Maak daarna plaats voor de varkensschouder en bak deze aan alle kanten lekker bruin.
  4. Pers de sinaasappels en voeg dit sap toe aan de pan, doe er ook een beetje water bij voor extra bakvocht.
  5. Zet het vuur laag en laat dit minstens 3 uren sudderen met de deksel op de pan. Check af en toe wel even of er nog genoeg vocht in zit, anders pers je nog een sinaasappel of voeg je wat water eraan toe.
  6. Is het lekker uit elkaar aan het vallen en ben je 3 uren verder? Giet dan het vlees af, houd het sap nog wel bij de hand!
  7. Zet een koekenpan op het vuur met een beetje olie en bak nu dat vlees lekker krokant, niet te lang, want dan verlies je de malsheid. Giet er ook een beetje sap overheen om de smaak van de sinaasappel erin te houden.

    Wij serveren de taco met zoet-zure rode ui, bosui, peterselie (want koriander is niet zo onze smaak) en tomatillo salsa van Santa Maria