- Dep het vlees droog met keukenpapier. Maak een mix van oregano, zout, komijn, peper en olijfolie en wrijf de varkensschouder hiermee in.
- Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de jalapeños fijn. Verhit olie in een pan met deksel op het vuur en fruit de ui en de jalapeño, de laatste 30 seconden voeg je de knoflook toe, goed mengen. Schuif naar de zijkant van de pan en bak de varkensschouder op hoog vuur aan alle kanten goudbruin, voeg eventueel wat extra olie toe aan de pan.
- Pers de sinaasappels uit en voeg het sap toe aan de pan, samen met een beetje water. Zet het vuur laag en laat minstens 3 uur sudderen met de deksel op de pan. Controleer af en toe of er nog genoeg vocht is en voeg indien nodig water toe.
- Giet de varkensschouder af en vang het vocht op voor later. Trek nu, voor hoever het nog nodig is, het vlees uit elkaar met 2 vorken.
- Verhit een koekenpan op hoog vuur met olie en bak het vlees krokant. Besprenkel af en toe met wat vocht om niet uit te laten drogen.
- Serveer de taco met het vlees, ingelegde rode ui, bosui ringen, fijngehakte peterselie en tomatillo salsa.