Rijst met spek & ketjap saus

  1. Maak de marinade voor het spek door alle ingrediënten voor het spek te mixen behalve het spek. Snijd het spek aan de vet kant in voor 1 cm en doe het stuk in een afsluitbare zak samen met de marinade. Laat dit minimaal 3 uur marineren in de koelkast, een hele nacht is ook mogelijk.
  2. Verwarm de oven voor op 130 graden en haal het doen alvast uit de koelkast. Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal en leg het stuk spek erop. Bewaar de marinade, af en toe kun je het spek daarmee insmeren. Het spek is gaar wanneer het een temperatuur heeft van 70 graden, een thermometer is wel handig. 
  3. Maak ondertussen de ketjap saus; snipper de rode ui fijn, rasp de gember en pers de knoflook. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui, gember en knoflook aan, voeg daarna de sambal toe. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Voeg de ketjap en sesamolie toe aan de pan. Voeg daarna de bosui toe, daarna is de saus klaar. Je kunt hem eventueel laten afkoelen en vlak voor gebruik kort opwarmen.
  4. Kook de rijst af zoals aangegeven op de verpakking en wok de groente mix. Serveer dit samen met het spek en de ketjap saus.