Zelfgemaakte kipnuggets met patat

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappel goed en snijd ze in Vlaamse frieten. Leg ze daarna kort in koud water om zo het zetmeel er uit te kunnen krijgen.
  2. Leg de frieten stuk voor stuk op keukenpapier en leg daar een stuk keukenpapier op, om ze droog te krijgen.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier, doe de frieten in de kom en meng ze met wat olijfolie en zout. Leg ze daarna op de bakplaat, niet op elkaar of tegen elkaar aan.
  4. Snijd daarna de kippendij in blokjes (kipnugget vorm). Mix de bloem met wat paprikapoeder in een kom, kluts het ei in een andere kom en verkruimel de Doritos chips in weer een andere bak. Doe vervolgens de kippendij blokjes door het bloem, daarna het ei en bedek helemaal met Doritos chips. Leg ze daarna op een bakpapier bekleedde bakplaat.
  5. Bak de frieten en kippendij voor ongeveer 20 minuten in de oven. Zet de oven daarna wat hoger, 220 graden. Houd de kipnuggets goed in de gaten want die gaan snel, de frieten zullen iets langer nodig hebben om goudbruin te worden (zo’n 10-15 minuten).
  6. Serveer de kipnuggets en frieten met een simpele salade van ijsbergsla, wortel en komkommer..