Mexicaanse rijst met entrecote & salsa

  1. Snipper de uien, houd ze apart van elkaar, de één is voor de rijst en de ander voor de salsa. Verhit olie in een pan en fruit die ene ui aan en voeg daarna de ongekookte rijst eraan toe. Laat de rijst een beetje kleuren.
  2. Voeg de tomatenblokjes, beetje water, knoflookpoeder, chilipoeder, komijn en gesneden jalapeños er aan toe. Mix het goed door en zet het op laag vuur met de deksel op de pan voor ongeveer 20 minuten. Haal daarna de deksel eraf en laat het bijna “droogkoken”.
  3. Maak de salsa door de tomaten te snijden en het vruchtvlees te verwijderen. Snijd de tomaten daarna in kleine blokjes en voeg samen met de andere. Hak de peterselie fijn en voeg dat toe aan de tomaat en ui en mix door elkaar.
  4. Giet de kidneybonen af en kook die kort mee met de rijst.
  5. Zet een grillpan op het vuur zonder olie of boter en bak de entrecote zoals jij dit wil. Hoe korter de baktijd hoe roder het vlees. Pak ze daarna nog even in in aluminiumfolie om te rusten en serveer daarna met peper en zout.

    Maak de borden op en eet smakelijk, wij zijn benieuwd hoe jij dit recept vindt?