Mexicaanse hamburger met zoete aardappel friet

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en was de zoete aardappels. Snijd ze in frieten en verdeel olijfolie en wat zout eroverheen. Leg ze op een bakpapier bekleedde bakplaat en zet ze eerst voor 20 minuten in de oven. Wanneer die 20 minuten om zijn, doe je de oven op 200 graden en zet je ze nog 10-15 minuten in de oven. Houd ze wel in de gaten!
  2. Mix het gehakt, het ei en wat paneermeel in een kom. Mix vervolgens de kruiden en wat peper en zout erdoorheen en maak er 2 hamburgers van. Bak ze gaar in een gril pan.
  3. Snijd ondertussen tomaat in klein blokjes (zonder het vruchtvlees) en snipper de ui . Mix dit in een kom samen met wat peper en zout. Prak de avocado in een kom en mix de sriracha, mayonaise en limoensap in een andere kom.
  4. Snijd de hamburger buns doormidden, leg wat spinazie erop, vervolgens de hamburger met wat Tex-Mex kaas. Doe de ui-tomaat en avocado erop en daarna wat tortilla chips. Smeer de bovenkant van de hamburger buns in met de sriracha-mayonaise en hij is klaar!