Citroen kip met krieltjes & boontjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en snijd ze doormidden, zodat alles ongeveer een gelijke grootte is. Verdeel wat olijfolie, gedroogde tijm en rozemarijn en zout eroverheen. Mix goed door en zet de krieltjes voor ongeveer 25 minuten in de oven in een ovenschaal.
  2. Verwarm ondertussen wat boter in een pannetje, bak de kippendij hier kort in. Beide kanten goud bruin. Verdeel wat peper en zout eroverheen en wat citroenrasp. Doe de citroenrasp op het laatste moment erbij anders bakt het aan.
  3. Snijd de citroen in plakjes en verdeel deze over een ovenschaal, leg de kippendij erop en op de kippendij wat takjes verse tijm en verdeel een beetje bakvet eroverheen. Zet deze voor ongeveer 10 minuten bij de krieltjes in de oven.
  4. Punt de boontjes, verhit een eetlepel boter in de pan waar de kip in is gebakken. We gaan de boontjes bakken in het bakvet van de kip met wat peper en zout naar smaak.
  5. Zet alles klaar op tafel of maak de borden op en ENJOY!