Butter chicken met naanbrood

  1. Snijd de kippendij in kleine stukjes en maak de marinade. Meng de yoghurt, citroensap, kurkuma, garam masala, chilipoeder/cayennepeper, komijn, gemberpoeder en geperste knoflook in een kom en doe hier de kip bij. Dek het af en zet het minimaal 3 uur in de koelkast, een nacht kan ook.
  2. Doe wat olie in een pan op hoog vuur. We gaan de kip bakken! Wat je niet wil is de marinade mee nemen, dus giet de kom niet zo leeg boven de pan.
  3. Haal de kip er uit en probeer zo min mogelijk marinade mee te nemen. Wanneer de kip goed gebakken is, ongeveer 3-5 minuten, voeg je de tomaten passata, room, suiker en zout toe. Zet het vuur laag en laat het 20-30 minuten sudderen. Proef ondertussen de saus, toch meer garam masala?
  4. Kook de rijst af zoals aangegeven op de verpakking
  5. Gaan we aan de slag met het naanbrood. Meng de boter en melk in een pannetje op het vuur. Als de boter gesmolten is kan het vuur uit. Meng het bloem, zout en de warme boter en melk met elkaar in een keukenmachine of met de hand. Is het deeg te plakkerig? Doe er dan nog wat bloem bij.
  6. Wikkel het is huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  7. Daarna bestuif je je werkblad nogmaals met bloem en ga je het deeg in 4 gelijke delen op snijden. Pak je deegroller maar, het moeten plakken worden van ongeveer 0,3 cm dik. Zorg wel dat ze nog in je koekenpan passen waarin je ze gaat bakken.
  8. Verhit een pan met olie en bak het naanbrood ongeveer 1-2 minuten op hoog vuur.