Wagyu vlees met pastinaak crème & wortel

Recept rode wijnsaus:

  1. Snipper de sjalot fijn. Verhit in een pan wat olie en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg daar de wijn, runderfond, tijm, peterselie en peper aan toe en breng aan de kook. Zet op hoog vuur en laat het in 20 à 30 minuten tot 1/3 deel inkoken. Zeef het gekookte mengsel in een andere pan. Schenk de sherry en suiker erdoor en laat het 10 minuten zacht koken.

Recept pastinaak crème en de wortel:

  1. Schil de pastinaakwortel, snijd hem in kleine stukjes en kook hem gaar in de melk met slagroom en wat zout in ongeveer 20 minuten. Pureer het in een keukenmachine tot een dikke vloeibare crème, zeef hem eventueel in een andere pan om de grove stukken eruit te halen.
  2. Breng een ruime pan met water aan de kook, voeg hier de steranijs en wat zout aan toe, zodat er een anijssmaak aan het water zit. Schil de wortelen en was ze in koud water.
  3. Snijd met behulp van een kaasschaaf lange plakken van de wortelen, en blancheer deze kort, in het steranijswater. Spoel de wortel met koud water af, bewaar wat van het kookvocht waarin je geblancheerd hebt en laat dit afkoelen. Als het afgekoeld is, giet je het vocht over de wortel zodat de smaak kan intrekken. Wanneer we bijna aan tafel kunnen, maak je van de plakken cilinders, door ze om je vinger te wikkelen. Smelt wat roomboter en bedruip de wortelen hiermee en zet de wortel daarna kort in de oven op 160 graden.
  4. Bak de carbonarareepjes ondertussen in 3 minuten knapperig en laat het op keukenpapier uitlekken.
  5. De wagyu-biefstukken bak je op hoog vuur in een koekenpan met roomboter. Rare is kort bakken, wil je hem medium bak je hem net wat langer. Beide kanten moeten lekker bruin zijn. Daarna pak je ze in aluminiumfolie in om te rusten. Bestrooi ze met peper en zout bij het opmaken.