Mandarijngranita met ingelegde gele biet en Thaise basilicum

  1.  Doe de mandarijnsap in een kom, als je geen sap hebt kunnen vinden dan moet je zelf nog de mandarijnen persen (dit kun je het beste doen met een staafmixer, haal alleen wel eerst het schil eraf en de pitjes eruit).
  2. Rasp één mandarijn en doe deze rasp in de mandarijnsap.
  3. Doe dit in een bak die in de vriezer kan en laat een hele dag of nacht staan.
  4. Schil de gele biet en snijd hele dunne plakken (dit kan met een mandoline). En doe de gele biet daarna is een afsluitbare bak/pot.
  5. Doe het water en rijstazijn in een pan en zet op het vuur tot het kookt. Doe daarna de suiker, zout en kardamom erbij en laat nog 5 minuten koken. 
  6. Doe deze mix bij de gele biet, zorg ervoor dat alle plakjes gele biet onder staan en laat een hele dag of nacht staan in de koelkast.
  7. Wanneer je klaar bent om de amuse op te maken, haal je de bak met ijs uit de vriezer en schraap je met een vork het ijs los en schep dit in een mooi glas. Steek kleine rondjes uit de gele biet en Thaise basilicum en serveer dit op de mandarijngranita. Geniet van deze verfrissende amuse!