Knapperige kippenhuid met een kaascrème en zwarte bramenjam

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Haal de kippenhuid van de kip af en rek de huid een beetje uit.
  3. Leg de huid op een bakpapier bekleedde bakplaat, besprenkel de huid een beetje met zout en leg daarna nog een stukje bakpapier over de huid heen en leg er een andere bakplaat op. Zorg dat er nog iets zwaars op die bakplaat kan staan wat ook in de oven kan. Zo zorg je ervoor dat de kippenhuid plat blijft wanneer het krokant wordt.
  4. Doe het in de oven voor 10 minuten en daarna check je elke 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
  5. Haal ze uit de oven en leg ze op een rek om af te koelen. Doe er zout overheen naar smaak en bewaar ze zolang in een afgesloten bak.
  6. Maak de kaascrème: week de gelatine in een bakje water, verwarm de kookroom in een pan (het mag niet koken) en voeg daarna de raclette kaas er aan toe en laat het smelten. Vervolgens doe je de gelatine er bij en haal je het van het vuur. Mix de gelatine er goed doorheen.
  7. Doe in een mixer de roomkaas en mix tot het glad is. Doe daarna de kookroom/kaas mengsel er doorheen en mix goed in de mixer. Laat het vervolgens afkoelen in een afgesloten bak tot gebruik. 
  8. Maak de bramenjam: doe de bramen met de suiker in een pan en laat de bramen het suiker opnemen, dit duurt ongeveer 10 minuten. Zet daarna de pan op het vuur.
  9. Voeg dan de tijm, water, limoensap en peperkorrels toe en laat 15-20 minuten sudderen. Check af en toe of de jam dikker wordt, wanneer hij dik genoeg is haal je de jam door een vergiet (zo haal je de dikke stukken en tijm eruit) en daarna laat je de jam afkoelen in een afsluitbare bak/pot tot gebruikt. 
  10. Wanneer je klaar bent om het gerecht op te maken, doe je kaascrème en jam op een bord en leg je de kippenhuid erbij. Deze dip je door daardoorheen voor extra smaak. Je gaat jezelf verrassen met dit gerecht!