Iberico Secreto ingesmeerd met een lak van tamarinde, met een zwarte knoflooksaus en gegrilde en ing

  1. Maak de tamarindeglak: doe olie in een pan op middelhoog vuur. Zweet de Thaise pepers en 8, grof gesneden, tenen knoflook gedurende 4 minuten tot ze zacht zijn. 
  2. Voeg whisky toe en laat het koken, voeg daarna de 60 ml kippenbouillon, azijn, vissaus, tamarindepasta en suiker toe. Kook tot een glazuurachtige massa ontstaat. 
  3. Maak de ingelegde nectarine: Snijd één nectarine in dunne halve maantjes. Mix de roséchampagne, water, honing en roze peperkorrels en doe de nectarine hierin. Bewaar tot gebruik.
  4. Maak de zwarte Knoflooksaus: Zet een pan op het vuur en doe hier wat olie in, voeg daarna de gesnipperde sjalotjes toe.
  5. Voeg 375 ml kippenbouillon toe en laat sudderen tot de sjalotten zacht zijn. Giet de groenten af en bewaar de bouillon. Doe de groente samen met de zwarte knoflook in een blender. Meng op hoge snelheid met een deel van de bouillon die je net bewaard heb, zodat alles gemakkelijk met elkaar vermengt. Meng tot de saus dik genoeg is. Voeg vervolgens de boter eetlepel voor eetlepel toe totdat deze volledig is opgenomen. Breng op smaak met zout.
  6. Bak de Iberico Secreto op de BBQ (of in een pan op het vuur) en smeer deze steeds in met de tamarinelak tot hij gaar is. Snijd ondertussen de andere nectarine in vieren en grill deze op de BBQ. 
  7. Nu is het gerecht klaar om opgemaakt te worden: Leg het vlees op een bord en besprenkel met een beetje zeezout, leg de gegrilde nectarine er om heen en de ingelegde nectarine maak je rolletjes van en leg je ook op het bord. Doe vervolgens een beetje zwarte knoflooksaus op het bord. Geniet er van!