Huisgerookte zalm met ingelegde snijbiet, kumquats en peer

  1. Rooster de kruidnagel en steranijs in een droge pan op het vuur tot je ze begint te ruiken. Meng de suiker en zout in een bak en voeg de kruidnagel en steranijs hier aan toe. Doe de deksel op de bak en schud dit goed door elkaar en laat even staan tot gebruik.
  2. Verwijder de zaadjes uit de umeboshi, doe ze in de blender met 125 ml water en mix op de hoogste stand tot een gladde massa. Snijd de peer in kleine stukjes. Doe de peer in een kom samen met de umeboshi. Laat afgedekt staan tot gebruik.
  3. Snij snijbiet in lange dunnen stengels en doe in een afgedekte bak.pot. Snijd de kumquats in dunne plakken, verwijder de zaadjes en doe in een andere afgedekte bak/pot. Mix 125 ml water met de azijn, suiker, mosterdzaad en selderijzaad in een pan en breng aan de kook. Giet dit daarna over in de pot met kumquats en snijbiet. Laat afgedekt afkoelen tot gebruik.
  4. Bedek de zalm met de suiker/zout ongeveer 10 minuten. Haal daarna zoveel mogelijk het er weer af met een stuk keukenpapier. Doe de zalm in een grote bak/kom en wikkel het in plasticfolie en gebruik een rookpistool en rook de vis. 
  5. Maak het gerecht op, op ons Instagram account kun je zien hoe wij het bord opmaken.