- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en leg daar de plakken parmaham op. Je laat ze ongeveer 10 minuten drogen in de oven. Zodra je ze eruit haalt en af laat koelen kun je ze gemakkelijk in stukjes breken.
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine reepjes, zoals patat/friet. Was ze daarna grondig om de zetmeel eruit te krijgen en droog ze op en onder een stuk keukenpapier. Laat ze gerust een half uur eronder liggen.
- Verhit ondertussen de frituur of een pan met zonnebloemolie tot 160 graden.
- Snijd de tomaat, zonder vruchtvlees, in kleine blokjes. Doe dit ook met de rode ui en avocado.
- Wanneer de olie op temperatuur is kun je de 1e keer frituren, voor ongeveer 5 minuten. Dan haal je de zoete aardappel er weer uit en moet de olie 180 graden worden. Wanneer dat bereikt is doe je de zoete aardappel er weer in en frituur je ze weer ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Doe ze in een kom, verdeel wat zout er overheen en doe het dan op een bord of schaal om op te maken.
- Verdeel de tomaat, rode ui, avocado, parmaham en een beetje geraspte Parmezaanse kaas.