Mexicaanse loempia's

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de filodeeg plakken onder een vochtige doek, zodat ze plakken niet uitdrogen.
  2. Kook wat water en leg de kipfilet in een pan met het bouillonblokje, doe hier het kokende water bij en kook de kip gaar. Laat het mais en de zwarte bonen uitlekken in een vergiet. Zodra de kip klaar is ga je hem uit elkaar trekken met 2 vorken, pulled chicken.
  3. Mix het met komijn, uienpoeder, paprikapoeder en wat peper en zout. Voeg dan het mais, de zwarte bonen en de geraspte Tex-Mex kaas toe en meng goed door.
  4. Nu gaan we de loempia's maken, leg ongeveer 2 volle eetlepel op een plakje filodeeg en vouw/rol hem dicht zoals een loepmia. Leg ze op de bakplaat en vet ze in met olie aan alle kanten.
  5. Daarna mogen ze voor ongeveer 30 minuten in de oven. Meng ondertussen het dipsausje; de zure room met chilisaus.