Risotto met peultjes & varkenshaas

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden . Bak de varkenshaas kort aan in een pan met olie tot hij goudbruin is. Leg daarna de varkenshaas op een bakpapier bekleedde bakplaat. 
  2. Smelt de boter (niet helemaal laten smelten) en rasp ongeveer 30 gram Parmezaanse kaas door de boter. Doe hier dan 30 gram paneermeel bij en mix het samen met de bieslook. Proef eventueel een beetje, misschien toch meer kaas? Verdeel dit mengsel vervolgens over de varkenshaas, dit is het kaaskrokantje.  
  3. Punt de peultjes en kook ze kort, dan blijven ze lekker knapperig.
    Snipper de uien en pers de knoflook. Kook het water voor de bouillon en zet dit dan met het bouillon blokje apart in een maatbeker.
  4. Verhit een pan met olie en fruit de uien en knoflook. Doe vervolgens de risotto in de pan en blijf roeren. Na ongeveer 3 minuten doe je 150 ml witte wijn in de pan, de rest drink je op.
  5. Als de witte wijn is opgenomen voeg je een scheut kippenbouillon toe en blijf je roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de risotto gaar is, dit duurt ongeveer 20 minuten. Het kan zijn dat je bouillon overhoudt. Daarna voeg je ongeveer 100 gram parmazaanse kaas in kleine blokjes toe aan de risotto, samen met een klontje boter. Maak de risotto op smaak met peper en eventueel zout.

 

Voor de jus

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden, snijd de groenten grof en was deze. Leg de groenten in een ovenschaal en zet het in de oven tot het goed geroosterd is. Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat het nog 4 minuten in de oven staan,
  2. Doe de groenten in een grote pan, vul de pan met de runderfond en de rode wijn en laat het aan de kook komen. Voeg daarna de kruiden eraan toe.
  3. Pak een zeef en zet die boven een andere pan. Giet de jus in de zeef om zo alle groenten en kruiden er makkelijk uit te kunnen halen. Zet de pan met jus terug op het vuur en laat hem een beetje inkoken. Daarna is die klaar voor gebruik, je kunt de jus ook vooraf al maken en later opwarmen.